Italiaanse literatuur III: Het literaire geheugen van Italië (B-KUL-F0BK2A)

4 studiepuntenItaliaans26 urenEerste semester
POC Taal- en letterkunde

Doel van het opleidingsonderdeel is het verwerven van inzicht in de verschillende manieren waarop literatuur als cultureel geheugen kan functioneren. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de wisselwerking tussen literaire werken en andere vormen van culturele herinnering, naar de manieren waarop literatuur specifieke vormen van geheugen produceert, en naar de manieren waarop literatuur een geheugen van zichzelf opbouwt. Na het volgen van dit opleidingsonderdeel zijn studenten in staat om zelfstandig een literaire casus te analyseren en in een academisch correcte vorm voor te stellen, met een beheersing van het Italiaans op het niveau B2-C1 (mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid).

De studenten beheersen de Italiaanse taal op niveau B2 en zijn grondig vertrouwd met de historische ontwikkeling en de eigen kenmerken van de Italiaanse literaire traditie. De studenten hebben tevens een degelijke kennis van de voornaamste theoretische en analytische modellen in de literatuurwetenschap en hebben de voor de discipline meest relevante elementaire opzoekings- en rapporteringsvaardigheden verworven.

Onderwijsleeractiviteiten

4 sp. Italiaanse literatuur III: het literaire geheugen van Italië (B-KUL-F0BK2a)

4 studiepuntenItaliaansWerkvorm: College26 urenEerste semester
POC Taal- en letterkunde

De behandelde corpora kunnen van jaar tot jaar verschillen, maar zijn in elk geval afkomstig uit verschillende periodes uit de Italiaanse literatuurgeschiedenis. Details over de inhoud en gehanteerde benaderingen worden bekendgemaakt via Toledo aan het begin van het semester.

Een syllabus met primaire teksten en artikels wordt beschikbaar gesteld via Toledo.

Taalopleidingsonderdeel

In de loop van het semester worden een tweetal practica georganiseerd, telkens gevolgd door een opdracht.

Evaluatieactiviteiten

Evaluatie: Italiaanse literatuur III: Het literaire geheugen van Italië (B-KUL-F2BK2a)

Type : Examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Mondeling
Vraagvormen : Open vragen
Leermateriaal : Cursusmateriaal