Handels- en economisch recht, seminarie (werkstudenten) (B-KUL-C00Y4A)

4 studiepuntenNederlands52 urenBeide semestersUitgesloten voor examencontract
OC Bachelor in de rechten Campus KULAK Kortrijk

Leerdoelen

Studenten wetenschappelijk leren schrijven aan de hand van een groepsthema, waarvan ze een deelaspect moeten behandelen.

Voorkennis van handels- en economisch recht strekt tot aanbeveling - de student dient het vak "Handels- en Economisch recht" gevolgd te hebben.

Je moet voldoen aan een volgtijdelijkheidsvoorwaarde om dit opleidingsonderdeel te mogen opnemen. Volgtijdelijkheid kan STRENG of SOEPEL zijn of een GELIJKTIJDIGHEID inhouden. Ook kan een diplomaNIVEAU als voorwaarde gesteld zijn.
Verklaring:
STRENG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je geslaagd zijn voor of een tolerantie ingezet hebben voor de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt.
SOEPEL: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, gevolgd hebben.
GELIJKTIJDIG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ook de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, opnemen of al opgenomen hebben.
NIVEAU: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ten minste deze graad behaald hebben.


(SOEPEL(C03B8A) OF SOEPEL(C02X8B) OF SOEPEL(C06X5A) OF SOEPEL(HBR24A) OF SOEPEL(HBR29C)) EN (SOEPEL(C07G7A) OF SOEPEL(C04X0A) OF SOEPEL(C06X6A) OF SOEPEL(HBR22C) OF SOEPEL(HFR15A))

Bovenstaande codes van opleidingsonderdelen stemmen overeen met onderstaande omschrijvingen van die opleidingsonderdelen:
C03B8A : Rechtsmethodiek, werkcollege
C02X8B : Rechtsmethodiek, werkcollege
C06X5A : Rechtsmethodiek, werkcollege (werkstudenten)
HBR24A : Rechtsmethodiek (werkcollege met kennismakingsstage) (Niet meer aangeboden dit academiejaar)
HBR29C : Rechtsmethodiek (werkcollege met kennismakingsstage)
C07G7A : Juridisch schrijven, werkcollege
C04X0A : Juridisch schrijven, werkcollege
C06X6A : Juridisch schrijven, werkcollege (werkstudenten)
HBR22C : Juridisch schrijven, werkcollege
HFR15A : Juridisch schrijven, werkcollege (Niet meer aangeboden dit academiejaar)

Dit opleidingsonderdeel is identiek aan de volgende opleidingsonderdelen:
C08D2A : Handels- en economisch recht, seminarie

Onderwijsleeractiviteiten

4 sp. Handels- en economisch recht, seminarie (werkstudenten) (B-KUL-C00Y4a)

4 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College52 urenBeide semesters
OC Bachelor in de rechten Campus KULAK Kortrijk

In het seminarie wordt van de student verwacht dat hij tegen de paasvakantie een wetenschappelijk verantwoorde tekst inlevert van 20-25 pagina’s over een themaonderwerp dat elk jaar verschilt. Tijdens de inleidingssessie worden de verschillende onderwerpen rond de hierna genoemde thema’s kort toegelicht. Op het einde van deze sessie wordt aan elke student een onderwerp toegewezen (naar keuze) alsook diens begeleider. Aandacht wordt besteed worden aan de te volgen methode voor het opstellen van een goed seminariewerk. Bovendien krijgen de studenten een toelichting over het opzoeken van bronnen. Daarna trekken de studenten zich terug om hun paper te schrijven. In een afrondende zitting krijgen de studenten de gelegenheid om op een creatieve wijze kennis te nemen van mekaars werk.

De onderwerpen zijn dit jaar opgebouwd rond twee hoofdthema’s. Studenten kunnen ook zelf een onderwerp aanbrengen. Dit zal tijdens de inleidingssessie besproken worden.

Naast de klassieke didactische leervorm van colleges, kunnen complementaire werkvormen ingezet worden (afgestemd op begeleide zelfstudie).

Evaluatieactiviteiten

Evaluatie: Handels- en economisch recht, seminarie (werkstudenten) (B-KUL-C20Y4a)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Paper/Werkstuk, Presentatie