Skills Lab: democratie en participatie (B-KUL-S0Q73A)

3 studiepuntenNederlands12 urenEerste semesterUitgesloten voor examencontract
POC Politieke wetenschappen

Bij het voltooien van het Skills Lab: democratie en participatie heeft de student volgende doelstellingen bereikt:

  • De student kan praktijkgericht maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot democratie en participatie benaderen en hierbij de vertaalslag van kennis naar beleid maken;
  • De student kan de oplossing of aanpak van beleidsproblemen duiden;
  • De student kan op basis van de resultaten van een beleidsanalyse en eigen onderzoek beleidsaanbevelingen formuleren en op inzichtelijke wijze presenteren;
  • De student is in staat om de verworven kennis toe te passen om zo de hedendaagse uitdagingen voor de democratie te analyseren en erover te reflecteren;
  • De student is in staat om beleidsinzichten en aanbevelingen op een duidelijke manier te communiceren.

Deze doelstellingen worden aan de studenten gecommuniceerd bij de start van het vak.

Het Skills Lab: Democratie en participatie bouwt verder op volgende opleidingsonderdelen:

Uitdagingen voor de democratie in de 21ste eeuw 

Je moet voldoen aan een volgtijdelijkheidsvoorwaarde om dit opleidingsonderdeel te mogen opnemen. Volgtijdelijkheid kan STRENG of SOEPEL zijn of een GELIJKTIJDIGHEID inhouden. Ook kan een diplomaNIVEAU als voorwaarde gesteld zijn.
Verklaring:
STRENG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je geslaagd zijn voor of een tolerantie ingezet hebben voor de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt.
SOEPEL: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, gevolgd hebben.
GELIJKTIJDIG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ook de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, opnemen of al opgenomen hebben.
NIVEAU: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ten minste deze graad behaald hebben.


GELIJKTIJDIG( S0Q72A )

Bovenstaande codes van opleidingsonderdelen stemmen overeen met onderstaande omschrijvingen van die opleidingsonderdelen:
S0Q72A : Uitdagingen voor de democratie in de 21ste eeuw

Onderwijsleeractiviteiten

3 sp. Skills Lab: democratie en participatie (B-KUL-S0Q73a)

3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: Practicum12 urenEerste semester
POC Politieke wetenschappen

Voorbouwend op en terugkoppelend naar concepten, theorieen en analysekaders die werden besproken in het OPO Uitdagingen voor de democratie in de 21ste eeuw, zullen studenten binnen dit OPO verder en praktijkgericht ingaan op het beleid. De studenten zullen actief en creatief omgaan met een casus van een beleidsprobleem binnen het veld democratie en participatie en hier met realiteitszin een oplossing voor uitwerken en presenteren.

Dit opleidingsonderdeel wordt in blokonderwijs gegeven gedurende de laatste 4 weken van het semester.

Evaluatieactiviteiten

Evaluatie: Skills Lab: democratie en participatie (B-KUL-S2Q73a)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Paper/Werkstuk, Verslag, Presentatie


Evaluatiekenmerken

Studenten worden beoordeeld op basis van de volgende elementen:

  • De kwaliteit van de finale versie van hun paper en presentatie

Bepaling eindresultaat

Het opleidingsonderdeel wordt beoordeeld door de docent(en), zoals meegedeeld via Toledo en de examenregeling. Het resultaat wordt berekend en uitgedrukt met een geheel getal op 20.

 

Deelnames aan de sessies is verplicht.

 

Bij het indienen van de opdrachten wordt de afgesproken deadline gerespecteerd. Er wordt niet onderhandeld over mogelijke afwijkingen. Indien er zich bijzondere individuele omstandigheden hebben voorgedaan, dient men voor de deadline contact op te nemen met de ombudsdienst. Indien de deadline niet wordt gerespecteerd, wordt de beoordeling van het betrokken onderdeel meegeteld als een 0-score binnen het gewogen eindresultaat, tenzij om een zwaarwichtige reden na aanvraag een nieuwe indieningsdatum wordt bepaald.

 

Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het indienen van een werk dat vrij is van fraude en plagiaat (www.kuleuven.be/plagiaat) en dienen hiervoor de facultaire richtlijnen te volgen. Plagiaat wordt bestraft met de sancties voorzien in het universitaire onderwijs- en examenreglement (http://www.kuleuven.be/onderwijs/oer).

 

Herkansen

Studenten dienen een nieuwe paperopdracht te vervullen. De details worden meegedeeld via Toledo.

Werkstudenten

Voor studenten met het statuut werkstudent kan, in overleg met en na goedkeuring door de docent, afgeweken worden van de bovenstaande evaluatiekenmerken.