Professionele stage (B-KUL-F0YF9A)

6 studiepuntenNederlandsBeide semestersUitgesloten voor examencontractUitgesloten voor creditcontract
Schoep Ilse (coördinator) |  Schoep Ilse |  N. |  Gaens Hanne (medewerker) |  Toonen Marianne (medewerker)
POC Archeologie, Kunstwetenschappen en Musicologie (AKM)

Leerresultaten:
De student dient tenminste 15 werkdagen stage te lopen in instellingen, diensten en bedrijven met de bedoeling een aantal professionele vaardigheden aan te leren die geen betrekking hebben op het archeologische veldwerk zoals dat in andere stages aan bod komt maar die vooral voorbereiden op de groeiende sector van het beheer van het roerend en onroerend archeologisch patrimonium. Daarnaast zijn ook verbredende stages mogelijk (deelname aan het Service Learningproject "Community Archaeology", PiP, publiekswerking...) in overleg met de stagecoördinatoren.

Toelichting:
De beroepsuitwegen voor archeologen worden steeds groter en we willen onze studenten laten kennis maken met meerdere mogelijkheden.

De basisstages in de bacheloropleiding met succes hebben afgewerkt.

Je moet voldoen aan een volgtijdelijkheidsvoorwaarde om dit opleidingsonderdeel te mogen opnemen. Volgtijdelijkheid kan STRENG of SOEPEL zijn of een GELIJKTIJDIGHEID inhouden. Ook kan een diplomaNIVEAU als voorwaarde gesteld zijn.
Verklaring:
STRENG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je geslaagd zijn voor of een tolerantie ingezet hebben voor de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt.
SOEPEL: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, gevolgd hebben.
GELIJKTIJDIG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ook de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, opnemen of al opgenomen hebben.
NIVEAU: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ten minste deze graad behaald hebben.


SOEPEL( F9XI1B ) OF SOEPEL( F0IC6A )

Bovenstaande codes van opleidingsonderdelen stemmen overeen met onderstaande omschrijvingen van die opleidingsonderdelen:
F9XI1B : Practicum Archeologie: Opgravingsstage
F0IC6A : Practicum archeologie: opgravingsstage: basis

Onderwijsleeractiviteiten

6 sp. Professionele stage (B-KUL-F0YF9a)

6 studiepuntenNederlandsWerkvorm: StageBeide semesters
Schoep Ilse |  N. |  Gaens Hanne (medewerker) |  Toonen Marianne (medewerker)
POC Archeologie, Kunstwetenschappen en Musicologie (AKM)

De student volgt een of meerdere stages met een totaal van minstens 15 werkdagen in instellingen, diensten en bedrijven waarmee de KU Leuven een overeenkomst heeft gesloten over de inhoud en het verloop van de activiteiten die de student met succes moet uitvoeren en die tot doel hebben de student inzicht te verschaffen en vaardigheden bij te brengen die in zijn/haar beroepsleven van pas kunnen komen.

Richtlijnen op Toledo

Stage in instellingen, diensten en bedrijven buiten de KU Leuven.

Evaluatieactiviteiten

Evaluatie: Professionele stage (B-KUL-F2YF9a)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Verslag, Portfolio, Procesevaluatie
Leermateriaal : Geen


De evaluatie gebeurt op basis van het verslag van de student (per stageplaats), een zelfevaluatie door de student, een beoordeling van de student door de stageplaats, een evaluatie/SWOT-analyse van de stageplaats door de student. Tenslotte wordt er een verplicht terugkommoment georganiseerd vóór de juni-examens waarin studenten olv de stagecoördinatoren hun stage-ervaringen delen.

Het stagedossier wordt afgesloten en voorgelegd bij afstuderen in de januari-, juni- of septemberzittijd.

Uitgebreide richtlijnen bij dit OPO en de evaluatie staan op Toledo.

Een onvoldoende voor dit opleidingsonderdeel is niet-tolereerbaar voor de studenten van de Master in de archeologie en leidt tot het niet-slagen voor de opleiding.