Master in de industriële wetenschappen: informatica (i.s.m. UHasselt) (Diepenbeek)

Master of Science

Abstract contents
Deze masteropleiding brengt de student op een gevorderd niveau van kennis en competenties, eigen aan het wetenschappelijk functioneren in het algemeen en in het bijzonder op het domein van de ingenieurswetenschappen in de vakgebieden verbonden met informatica en software systemen. Deze opleiding is een initiële masteropleiding die je voltijds kunt volgen op de campus te Diepenbeek en die ondersteund wordt door onderzoeksgroepen van zowel UHasselt als KU Leuven. De student kan verschillende hoogtechnologische toestellen gebruiken om ervaring op te doen en onderzoek in dat domein te verrichten.

De afgestudeerde verwerft de beroepstitel van industrieel ingenieur en bezit een gezond evenwicht tussen abstractievermogen en concrete praktijkcompetenties. De industrieel ingenieur: informatica kan niet alleen het overzicht bewaren en denken in termen van systemen maar ook praktijksituaties gericht aanpakken. Hij/zij is in staat om zelfstandig toegepast wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en kan via een creativiteit aanpak complexe problemen in het domein analyseren, ze (her)formuleren in een wetenschappelijke taal en, individueel of in team, op een verantwoorde wijze aanpakken. De afgestudeerde beschikt over de nodige organisatorische vaardigheden om leidinggevende functies te bekleden, en houdt waar relevant rekening met economische randvoorwaarden, sociale, juridische en ethische aspecten. De industrieel ingenieur: informatica past de concepten van het systeemdenken toe om met een brede blik de maatschappij verder te digitaliseren.

Dit programma wordt gezamenlijk door UHasselt en KU Leuven aangeboden. Meer informatie (incl. de leerresultaten) vind je op de website van UHasselt.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?
Toelating mits het volgen van een voorbereidings- of schakelprogramma of een verkorte bachelor: