Master in de Europese studies: transnationale en mondiale perspectieven (Leuven)

Master of Arts

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s kun je als (toekomstige) student o.a. het officieel studieprogramma raadplegen. 

Je vindt ook alles over toelatingsvoorwaarden en aanvullende opleidingen, detailinformatie over de opleidingsonderdelen, je uurrooster per week …

Ben je toekomstig student?

Neem dan zeker eerst een kijkje op de pagina van de master in de Europese studies: transnationale en mondiale perspectieven.

Je leest er alles over

- Inhoud van de opleiding

- Beginprofiel

- Toekomstmogelijkheden

- Infomomenten & brochures

- Je campus

- ...

 

Master in de Europese studies

1.  De Master in de Europese studies heeft diepgaande kennis en begrip over Europa, haar sterke transnationale interacties over nationale grenzen heen en haar voortdurende uitwisseling met de buitenwereld.
2.  De Master in de Europese studies beschikt over verschillende disciplinaire en theoretische perspectieven om de historische, culturele, politieke, wettelijke, economische en/of filosofische dimensies van Europa en haar relaties met de buitenwereld te analyseren.
3.  De Master in de Europese studies is vertrouwd met de Europese instellingen, hun werking en beleid, alsook hun interacties in global governance.
4.  De Master in de Europese studies kan omgaan met complexe informatie en adequate antwoorden formuleren op diverse uitdagingen.
5.  De Master in de Europese studies beschikt over de nodige analytische en methodologische vaardigheden om transnationale ontwikkelingen in Europa en Europa’s positie en rol in de context van globalisering en global governance te begrijpen en erover te reflecteren.
6.  De Master in de Europese studies voert zelfstandig onderzoek en vertrekt vanuit een vergelijkende, transnationale en/of mondiale focus om een zelfgekozen en welomlijnde onderzoeksvraag uit te werken.
7.  De Master in de Europese studies communiceert op verschillende manieren naar een divers publiek over Europese en mondiale ontwikkelingen, alsook over de positie en rol van Europa in de wereld.
8.  De Master in de Europese studies neemt actief deel aan debatten over Europa en haar rol in de wereld.
9.  De Master in de Europese studies kan zowel zelfstandig als in team werken.
10.  De Master in de Europese studies heeft de nodige vaardigheden en kennis om een competitieve en internationaal erkende carrière uit te bouwen, bv. in Europese en internationale instituten, civil society en transnationale netwerken, academisch onderzoek en onderwijs, lobbygroepen en global consultancies, internationale, nationale en regionale diplomatie, journalistiek en aanverwante domeinen.

De ‘Master in de Europese studies: Transnationale en mondiale perspectieven’ wil haar studenten tot zorgvuldige analysten en communicatoren vormen die nieuwsgierig en fijngevoelig in de maatschappij staan en met een open blik streven naar een grondig en genuanceerd begrip van maatschappelijke diversiteit en machtsverhoudingen; die zich bewust zijn van het belang van multidisciplinariteit en multiperspectiviteit in het maatschappelijke debat, zichzelf en de ander kritisch durven bevragen vanuit hun kennis van andere tijden en culturen en de weg kennen in de moderne kennis- en informatiemaatschappij.  

De webpagina over het Letterenprofiel bevat een meer gedetailleerd overzicht van deze vormingsdoelen.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk
Bestand PDF document Blauwdruk_MA_Europese studies.pdf

COBRA 2019-2023
Bestand PDF document COBRA-fiche_MA_Europese studies.pdf

COBRA 2015-2019
Bestand PDF document COBRRA-fiche_MA_Europese studies.pdf
Bestand PDF document COBRA-fiche_MA_Europese studies_transnationale en mondiale perspectieven.pdf

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?
Rechtstreeks: