Projectstage (B-KUL-X0D27A)

9 studiepuntenNederlandsBeide semestersUitgesloten voor examencontractUitgesloten voor creditcontract
POC BioChem KULAK

Een projectstage laat je toe om kennis te maken met en te participeren in een onderzoeks- of implementatie-activiteit. 
Dit gebeurt in bedrijven, instellingen of instituten met een onderzoeksomgeving of in onderzoeksgroepen van de KU Leuven (te Leuven en te Kortrijk).
Je project heeft  een interne KU Leuven promotor en een (eventueel externe) stagebegeleider.

Tijdens je stage werk je aan een project en doe je ervaring op met het in team samenwerken, verbreed je je wetenschappelijke kennis en je inzicht in de werking van een onderzoeksomgeving (hetzij in een bedrijf, hetzij in een instituut, hetzij aan de universiteit).  
Je doet tegelijk ervaring op waarbij je kritisch analyseert,  probleemoplossend denkt en/of inventief ontwerpt en doeltreffend communiceert en presenteert.
 
Je verwerft volgende competenties: opmaken van een werkplan, afspraken maken in een team en communicatie binnen het team, mondeling en schriftelijk rapporteren en presenteren van resultaten.

 

 

De verantwoordelijke POC beslist over de uiteindelijke toekenning van een projectstage, en houdt hierbij rekening met studievordering en motivering. Voor de studievordering worden volgende voorwaarden in rekening gebracht: de student dient minimaal 108 sp in het ISP opgenomen te hebben op het moment van de aanvraag en een percentage van minimum 60% behaald hebben tijdens de eerste 3 semesters.


Je kan deze projectstage eventueel opnemen in combinatie met het eindproject van je opleiding.

Onderwijsleeractiviteiten

9 sp. Projectstage (B-KUL-X0D27a)

9 studiepuntenNederlandsWerkvorm: StageBeide semesters
POC BioChem KULAK

De inhoud van de projectstage houdt verband met de bacheloropleiding die je volgt
en kan eventueel complementair aansluiten bij het onderwerp van je bachelor-eindproject.

Je maakt, in overleg met de promotor en de stagebegeleider, een stageplan op dat past bij het je toegewezen stagevoorstel.
Dit plan bevat minimaal de volgende elementen:

- Een probleemstelling (eventueel met deelprobleemstellingen)
- Een of meerdere concrete doelstellingen
- Een werkplan, verdeeld in meerdere taken, waarbij de taken al enigszins omschreven zijn, en zo mogelijk een inschatting van een tijdsverdeling weergeven.

Je zet je vervolgens in voor de realisatie van je stageplan, conform een tijdsplan dat vooraf wordt overlegd, en dat rekening houdt met de andere activiteiten in je studiejaar.

Evaluatieactiviteiten

Evaluatie: Projectstage (B-KUL-X2D27a)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Verslag, Presentatie, Self assessment/Peer assessment, Medewerking tijdens contactmomenten, Procesevaluatie
Vraagvormen : Open vragen
Leermateriaal : Geen


De evaluatie bevat een component permanente evaluatie (goed voor 60% van de beoordeling voor dit  OPO) 
en een component  eindevaluatie (goed voor 40% van de beoordeling voor dit OPO).

de component permanente evaluatie: 

- Je wordt tijdens het uitvoeren van je projectstage, doorheen het jaar, geëvalueerd door de stagebegeleider die instaat voor de dagelijkse opvolging.
- Je dient met een vooraf afgesproken regelmaat een tussentijds rapport in bij de stagebegeleider en promotor en je bespreekt dit. 
   Dit rapport behandelt de vorderingen, verkregen resultaten en eventuele problemen. Je stagebegeleider overlegt met je, geeft feedback en stuurt desgevallend het project bij.
- Je stagebegeleider geeft een beoordeling op basis van een standaardformulier dat door de verantwoordelijke POC ter beschikking wordt gesteld.
              
de component eindevaluatie:

- Je schrijft een samenvattend rapport over je projectstage, waarin je ingaat op het werkplan, het verrichte werk en de verkregen resultaten. 
- Je presenteert je rapport voor een examencommissie waartoe naast je stagebegeleider en je promotor ook externe beoordelaars behoren.
   De examencommissie van je opleiding zorgt voor een aanwezigheid van eenzelfde afvaardiging bij alle presentaties van projectstages.

een 2de examenkans is er enkel voor de component eindevaluatie