Skills lab: internationale veiligheid (B-KUL-S0Q78A)
Doelstellingen
Bij het voltooien van het Skills Lab: internationale veiligheid heeft de student volgende doelstellingen bereikt:
- De student kan de oplossing of aanpak van een beleidsprobleem dat zich binnen het thema Internationale Veiligheid stelt, duiden en plaatsen binnen verschillende (academische) debatten;
- De student kan de interactie tussen verschillende (geo)politieke, economische, socio-culturele en historische factoren die een rol spelen in de formulering van het beleid omtrent Internationale Veiligheid duiden en wegen;
- De student kan op basis van de resultaten van de beleidsanalyse eigen beleidsaanbevelingen formuleren en op inzichtelijke wijze presenteren;
- De student is in staat om beleidsinzichten en aanbevelingen op een duidelijke manier te communiceren.
Deze doelstellingen worden gecommuniceerd aan studenten bij de start van het vak.
Begintermen
Het Skills Lab bouwt verder op volgende opleidingsonderdelen:
Internationale Veiligheid
Volgtijdelijkheidsvoorwaarden
Je moet voldoen aan een volgtijdelijkheidsvoorwaarde om dit opleidingsonderdeel te mogen opnemen. Volgtijdelijkheid kan STRENG of SOEPEL zijn of een GELIJKTIJDIGHEID inhouden. Ook kan een diplomaNIVEAU als voorwaarde gesteld zijn.
Verklaring:
STRENG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je geslaagd zijn voor of een tolerantie ingezet hebben voor de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt.
SOEPEL: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, gevolgd hebben.
GELIJKTIJDIG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ook de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, opnemen of al opgenomen hebben.
NIVEAU: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ten minste deze graad behaald hebben.
GELIJKTIJDIG( S0Q75A )
Bovenstaande codes van opleidingsonderdelen stemmen overeen met onderstaande omschrijvingen van die opleidingsonderdelen:
S0Q75A : Internationale veiligheid
Plaats in het onderwijsaanbod
- Master in de vergelijkende en internationale politiek (programma voor studenten gestart vóór 2024-2025) (Leuven) (Internationale politiek) 60 sp.
- Master in de vergelijkende en internationale politiek (programma voor studenten gestart in 2024-2025 of later) (Leuven) (Module 3: Vrede en veiligheid) 60 sp.
Onderwijsleeractiviteiten
3 sp. Skills Lab: internationale veiligheid (B-KUL-S0Q78a)
Inhoud
Voorbouwend op en terugkoppelend naar concepten, theorieen en analysekaders die werden besproken in het OPO Internationale Vveiligheid, zullen studenten binnen dit OPO verder ingaan op het beleid binnen het thema Internationale Veiligheid. De studenten zullen een beknopte beleidsanalyse uitvoeren met betrekking tot een specifiek veiligheidsthema en op basis van hun analyse beleidsaanbevelingen proberen te formuleren.
Toelichting werkvorm
Dit opleidingsonderdeel wordt in blokonderwijs gegeven gedurende de laatste 4 weken van het semester.
Evaluatieactiviteiten
Evaluatie: Skills lab: internationale veiligheid (B-KUL-S2Q78a)
Toelichting
Evaluatiekenmerken
Studenten worden beoordeeld op basis van de volgende elementen:
- De kwaliteit van de finale versie van de beleidspaper.
Bepaling eindresultaat
Het opleidingsonderdeel wordt beoordeeld door de docent(en), zoals meegedeeld via Toledo en de examenregeling. Het resultaat wordt berekend en uitgedrukt met een geheel getal op 20.
Deelnames aan de sessies is verplicht. Aanwezigheid bij alle contactmomenten is verplicht! Bij ongeoorloofde afwezigheid op de verschillende contactmomenten zullen er punten van het eindcijfer afgetrokken worden.
Bij het indienen van de opdrachten wordt de afgesproken deadline gerespecteerd. Er wordt niet onderhandeld over mogelijke afwijkingen. Indien er zich bijzondere individuele omstandigheden hebben voorgedaan, dient men voor de deadline contact op te nemen met de ombudsdienst. Indien de deadline niet wordt gerespecteerd, wordt de beoordeling van het betrokken onderdeel meegeteld als een 0-score binnen het gewogen eindresultaat, tenzij om een zwaarwichtige reden na aanvraag een nieuwe indieningsdatum wordt bepaald.
Studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het indienen van een werk dat vrij is van fraude en plagiaat (www.kuleuven.be/plagiaat) en dienen hiervoor de facultaire richtlijnen te volgen. Plagiaat wordt bestraft met de sancties voorzien in het universitaire onderwijs- en examenreglement (http://www.kuleuven.be/onderwijs/oer).
Werkstudenten
Voor studenten met het statuut werkstudent kan, in overleg met en na goedkeuring door de docent, afgeweken worden van de bovenstaande evaluatiekenmerken.