Postgraduaat in de toegepaste ethiek (Leuven)

De toegenomen complexiteit van maatschappelijke problemen zoals de milieucrisis, wereldwijde pandemieën, en (medisch-)technologische revoluties maakt ethische kwesties prangender. Ethiek krijgt daardoor een steeds belangrijkere rol in professionele organisaties en het publieke debat. Georganiseerd door het nieuwe orgaan Ethics@KU Leuven, wil het postgraduaat interdisciplinariteit aanmoedigen om deze uitdagingen in hun oorspronkelijke context te kunnen kaderen en aan te pakken. De postgraduaatsopleiding toegepaste ethiek bestaat uit 35 studiepunten, die kunnen worden opgenomen in 1 of 2 academiejaar.

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s vind je als (toekomstige) student alles over het programma, de toelatingsvoorwaarden, doelstellingen en evaluatie.

Alle andere informatie met betrekking tot de opleiding kan je vinden op https://www.kuleuven.be/continue/postgraduaat/toegepaste-ethiek

 

 

De opleiding wil een overzicht bieden van (a) wat toegepaste ethiek inhoudt, en (b) hoe toegepaste ethiek vorm krijgt in de praktijk van verschillende deeldisciplines. Daarnaast wil de opleiding studenten leren om (c) de opgedane ethische kennis in te zetten in hun eigen professionele context.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?