Postgraduaat mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen (Gent)

Vanuit  diverse, interdisciplinaire invalshoeken geeft het Postgraduaat mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen jou de handvaten om mee na te denken over deze boeiende opdracht en de transitie mee vorm te geven.

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s vind je als (toekomstige) student alles over het programma, de toelatingsvoorwaarden, doelstellingen en evaluatie.

 

Alle andere informatie met betrekking tot de opleiding kan je vinden op de website van het Postgraduaat mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen.

Het Postgraduaat mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen geeft de deelnemers een grondig inzicht in alle facetten om tot een echt mens- en milieuvriendelijk bouwproject te komen, het te beheren en te evalueren. De opleiding gaat zowel over het concrete gebouw, de omgeving, de ruimtelijke ontwikkeling, als over het algemeen kader van duurzame ontwikkeling. Het is een holistische opleiding m.b.t. toekomstbestendig ontwerpen van de gebouwde en niet-gebouwde woon-, werk- en leefomgeving.

Deze opleiding wenst te vormen, inzicht te geven, te inspireren en te motiveren om holistisch en kritisch te denken over de gebouwde en niet-gebouwde omgeving met een brede sociale, ecologische en economische insteek, wetenschappelijk gebaseerd.

Voorts heeft de opleiding tot doel om mensen tot actie aan te zetten, om bij te dragen aan de transitie naar een toekomstbestendige en gezonde wereld.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?