Schakelprogramma: Master in de wereldreligies: optie islamitische theologie en godsdienstwetenschappen (Leuven)

Wanneer je een professioneel bachelordiploma hebt en je wilt een master in de wereldreligies: optie islamitische theologie en godsdienstwetenschappen volgen, kun je in sommige gevallen instromen via het schakelprogramma.

Wat houdt het schakelprogramma: Master in de wereldreligies: optie islamitische theologie en godsdienstwetenschappen in?

Professionele bachelors kunnen doorstromen naar de Master in de wereldreligies: optie islamitische theologie en godsdienstwetenschappen aan de hand van een schakelprogramma. Dit schakelprogramma heeft als doel je academische vaardigheden bij te brengen en bedraagt, afhankelijk van je vooropleiding, tussen de 60 en 105 studiepunten.

Je kunt dit programma vol- of deeltijds volgen.

 

INFOMOMENTEN BESTEL DE MASTERFOLDER DOWNLOAD DE MASTERFOLDER

 

 

 

 

Is deze opleiding iets voor jou?

Je bent geïnteresseerd in de veelzijdige wereld van de islam en in de plaats van islamitische geloofsbeleving in een interreligieuze en interculturele maatschappij. Misschien voel je, vanuit je professionele omgang met islamitische leerlingen, cliënten of patiënten, de noodzaak meer te weten over hun religieuze achtergrond. Of je bent reeds als islamleerkracht aan het werk, maar je wil je wetenschappelijke kennis verdiepen op masterniveau. Misschien ben je als gelovige op zoek naar manieren om je geloofstaal uit te diepen en je te laten uitdagen door een steeds veranderende context. Of je wordt geconfronteerd met de uitdagingen van een interculturele maatschappij en je wil meer achtergrondkennis verwerven om er op een betrokken manier mee aan de slag te gaan.

 

Toelatingsvoorwaarden

Schakelprogramma: Master in de wereldreligies: optie islamitische theologie en godsdienstwetenschappen

 

Faculteit Theologie en Religiewetenschappen
Collegium Veteranorum
Sint-Michielsstraat 4, bus 3100
3000 LEUVEN
tel.+ 32 16 32 38 28
fax + 32 16 32 38 58
info.theologie@kuleuven.be
www.theo.kuleuven.be

Bezoek de website van de faculteit.
Bezoek de website van de opleiding.

 

Algemeen
Dienst Studieadvies
Naamsestraat 80 bus 5415
3000 Leuven
Contacteer ons via het contactformulier op onze website