Getuigschrift counseling in existentieel welzijn (Leuven)

Deze opleiding biedt counselors, therapeuten, hulpverleners, onderwijs- en HR-medewerkers handvatten in het omgaan met existentiële thema’s vanuit de humanistische, existentiële en positieve psychologie.

 

Vanuit de positieve psychologie ligt de klemtoon meer op ontwikkelingsmogelijkheden en talenten dan op beperkingen en trauma's van mensen. Waar de existentiële psychologie ons helpt om inzicht te verwerven in onze menselijke conditie legt de humanistische psychologie de nadruk op persoonlijke groei.

 

De opleiding maakt zowel ruimte voor theoretische verdieping als voor praktische helpende interventies. Het biedt de mogelijkheid om wat er geleerd wordt mee te nemen in het eigen begeleidingswerk, maar ook om zelf als persoon te groeien.

 

Door de flexibele en gebruiksvriendelijke elektronische leeromgeving wordt de combinatie studeren/werken/gezin gefaciliteerd.

 

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s vind je als (toekomstige) student alles over de toelatingsvoorwaarden, doelstellingen en evaluatie.

 

Alle informatie met betrekking tot het studieprogramma kan je vinden op http://ppwcontinuo.be/counseling-existentieel-welzijn.

Deze opleiding wil hulpverleners en begeleiders van groeiprocessen opleiden om existentiële thema's van zichzelf en van hun cliënten of patiënten te herkennen en te integreren in hun reguliere hulpverlening, om op die wijze existentieel welzijn te bevorderen in diverse werkcontexten. Daarbij worden recente inzichten vanuit de positieve psychologie geïntegreerd om mensen meer in contact te brengen met hun talenten en hun veerkracht.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?