Postgraduaat in de vastgoedkunde (Leuven)

Deze opleiding biedt je wetenschappelijk onderbouwde en praktijkgerichte inzichten.  De opleiding combineert integrale vastgoedkennis met strategie en leadership en geeft je de kans een boeiend en uniek netwerk uit te bouwen met collega's uit de sector.

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s vind je als (toekomstige) student alles over het programma, de toelatingsvoorwaarden, doelstellingen en evaluatie.

Alle andere informatie met betrekking tot de opleiding kan je vinden op Postgraduaat in de Vastgoedkunde | Editie 2025 – PUC - KU Leuven Continue - KU Leuven

De concrete doelstelling van deze opleiding is het aanbrengen en verruimen van inzicht en kennis op het vlak van de vastgoedkunde voor professionele doeleinden met nadruk op het bijbrengen van multidisciplinaire kennis, op een confrontatie met recente onderzoeksbevindingen en op een reflectie van de verworven kennis op de maatschappelijke en professionele relevantie.
Het programma beoogt daartoe een kennismaking, te realiseren, met, (meer) inzicht in de deelgebieden van de vastgoedsector, de basisconcepten en denkwijzen, het vocabularium en de werkinstrumenten (analysemethodes, dataverzameling, ...) binnen de verschillende deelgebieden van vastgoed.
Het programma beoogt de kennis, die binnen de universiteiten aanwezig is, te combineren met praktijkkennis en relaties te leggen over de afzonderlijke disciplines heen.
Via deze (interactieve) combinatie van wetenschappelijke theorievorming, praktijkgerichtheid en interdisciplinaire aanpak moeten de cursisten op basis van hun inzicht in de onderliggende processen tot een onderbouwd oordeel kunnen komen en zich beredeneerd kunnen positioneren omtrent praktijkgeoriënteerde vastgoedproblematiek evenals de verworven praktische en parate kennis kunnen toepassen.
Hiertoe zal de student zelfstandig de diverse vakspecialismen moeten samenbrengen in een algemeen, overkoepelend denkkader om er vervolgens een eigen meerwaarde aan te geven en daarmee zijn kennis voor professionele doeleinden te kunnen verruimen.

Op het einde van de opleiding wordt van de cursisten verwacht:
-een actieve en diepgaande beheersing van het algemeen denkkader, van de conceptuele en methodologische uitgangspunten van de verschillende disciplines die samenkomen in de vastgoedkunde waardoor ze in staat zijn om zelfstandig (probleem)situaties te onderkennen, analyseren en oplossingsgerichte toepassingen te formuleren in een professionele context.
-dat zij via een combinatie van wetenschappelijke theorievorming, praktijkgerichtheid en interdisciplinaire aanpak, aangereikt in de opleiding, beschikken over grondige kennis en inzicht in de verschillende deelgebieden van de vastgoedkunde: de vastgoedmarkt, de financiële, juridische en bouwtechnische aspecten van vastgoed, vastgoedbeheer, -ontwikkeling en exploitatie, de verschillende actoren.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?