Personeelspsychologie, deel 2 (B-KUL-P0P83A)

6 studiepuntenNederlands39 urenTweede semesterUitgesloten voor examencontract
POC Master Psychologie

Na het voltooien van dit OPO kan de student:

(1) de belangrijkste personeelspsychologische en loopbaangerelateerde-concepten en onderzoeksbevindingen weergeven in eigen woorden en illustreren met een voorbeeld uit de recente vakliteratuur én de dagelijkse praktijk.

(2) de link leggen tussen de belangrijkste personeelspsychologische concepten, loopbanen en nieuwe trends.

(3) nieuwe trends binnen het domein van de personeelspsychologie (vb. loopbaanbeleid, outplacement, development centers) integreren in eerder verworven theorie en concepten.

(4) praktijktoepassingen behandeld in de les (vb. personeelsbeleid oudere werknemers, loopbanen jongere werknemers) integreren in eerder verworven theorie en concepten.

(5) praktijktoepassingen (vb. personeelsbeleid oudere werknemers, loopbanen jongere werknemers)) kritisch bekijken ahv eerder verworven theorie en concepten.

(6) alledaagse problemen uit de praktijk kaderen binnen de verworven theorie en concepten en vanuit het perspectief van verschillende betrokken partijen (werknemers, werkgevers, vakbonden,...).

(7) over complexe problemen uit de praktijk reflecteren vanuit het standpunt van verschillende partijen (werknemers, werkgevers,...).

(8) (dominant Engelstalige) vakliteratuur uit het domein van de personeelspsychologie zelfstandig en kritisch verwerken.

(9) (dominant Engelstalige) vakliteratuur en bevindingen uit het domein van de personeelspsychologie toepassen op personeelspsychologische problemen uit de praktijk.

Basiskennis van de personeelspsychologie is vereist.


Dit opleidingsonderdeel is een voorwaarde voor het opnemen van volgende opleidingsonderdelen:
P0P88A : Groepsdynamica, deel 2

Onderwijsleeractiviteiten

6 sp. Personeelspsychologie, deel 2 (B-KUL-P0P83a)

6 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College39 urenTweede semester
POC Master Psychologie

Recente ontwikkelingen in het domein van de personeelspsychologie, met een focus op loopbaanbeleid. De thema´s kunnen elk jaar wisselen. Voorbeelden van thema´s zijn: employability, flexicurity, tijdelijke tewerkstelling, oudere werknemers, diversiteit, outplacement,...

Het cursusmateriaal bestaat uit wetenschappelijke artikels en presentaties tijdens de hoorcolleges.

Hoorcolleges en gastcolleges.

Evaluatieactiviteiten

Evaluatie: Personeelspsychologie, deel 2 (B-KUL-P2P83a)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Vraagvormen : Open vragen
Leermateriaal : Geen


Evaluatievorm
De evaluatie bestaat uit twee delen:

a. Groepsopdrachten: de studenten werken in groep drie opdrachten uit (10 punten)

b. Individuele opdracht: de studenten werken individueel een werkstuk uit (10 punten)

De indiendata  voor de groeps- en individuele opdrachten worden tijdens de eerste collegeweek op Toledo gepubliceerd. Laattijdig indienen van één of meerdere van de opdrachten wordt beschouwd als NA.

Beoordeling
Groepsopdracht: 10 punten; individuele opdracht: 10 punten

Het is enkel mogelijk om voor de individuele opdracht te herkansen. Je kan kiezen om een nieuwe paper te schrijven of de paper van eerste zit te herwerken. De punten van de groepsopdracht worden overgedragen naar de septemberzittijd.