Chinese religie (B-KUL-F0TA4A)

4 studiepuntenNederlands26 urenTweede semester
Dit opleidingsonderdeel wordt dit academiejaar ingericht, maar niet volgend jaar. Dit opleidingsonderdeel wordt dit academiejaar ingericht, maar niet volgend jaar.
POC Taal- en regiostudies

Deze cursus wil een beeld schetsen van de belangrijkste religies en hun evolutie in China, alsook nadenken over het begrip religie, zowel in het algemeen als specifiek in de Chinese context.

Geen specifieke begintermen.

Onderwijsleeractiviteiten

4 sp. Chinese religie (B-KUL-F0TA4a)

4 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College26 urenTweede semester
POC Taal- en regiostudies

De cursus begint met een reflectie op de aard van religie in het algemeen, en meer specifiek in de Chinese context. Daarna volgt een voorstelling van de Chinese religie als een geheel van collectieve en maatschappelijk ingebedde activiteiten en visies aan de hand van enkele case-studies en belangrijke aspecten (het confucianisme, het taoïsme, het boeddhisme, de islam en het christendom in China).

Cursusnota’s (worden op voorhand verkocht)
Toledo

Hoorcolleges ondersteund door powerpoint, muziekfragmenten en videomateriaal. Via het leerplatform kunnen studenten deelnemen aan discussies en hun feitenkennis testen.

Evaluatieactiviteiten

Evaluatie: Chinese religie (B-KUL-F2TA4a)

Type : Partiële of permanente evaluatie met examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Schriftelijk, Medewerking tijdens contactmomenten


Het dagelijks werk staat op 2 punten. Het examen staat op 18 punten en bestaat uit twee hoofdvragen (één overzichtsvraag en één inzichtsvraag) en drie kleine bijvragen.

Enkel een examen.