Griekse historische teksten B (B-KUL-F0CE7A)

6 studiepuntenNederlands39 urenTweede semesterUitgesloten voor examencontract
Schorn Stefan (coördinator) |  N.
POC Geschiedenis

Dit vak heeft tot doel de studenten in direct contact te brengen met het materiaal bij uitstek waaruit het verhaal van de geschiedenis wordt opgebouwd: de geschreven bronnen.  De studenten worden getraind in verder ontwikkelen van de basisvaardigheden die hen in staat stellen de betekenis van oud-Griekse geschreven bronnen te ontsluiten.  Gestreefd wordt naar het verwerven van een functionele taalkennis ter voorbereiding van de lectuur en interpretatie van het oud-Griekse bronnenmateriaal dat in de verdere opleiding aan bod komt. Eindterm: vaardigheid in het lezen van eenvoudige, originele Griekse historische teksten.

Basiskennis op het niveau van Griekse historische teksten A.

Onderwijsleeractiviteiten

6 sp. Griekse historische teksten B (B-KUL-F0CE7a)

6 studiepuntenNederlandsWerkvorm: Practicum39 urenTweede semester
N.
POC Geschiedenis

In dit opleidingsonderdeel worden de studenten in direct contact gebracht met eenvoudige Griekse historische teksten.  Tijdens de leesoefeningen gaat de aandacht naar (1) het verder ontwikkelen van een functionele Griekse taalkennis (basiswoordenschat en grammatica); (2) historische contextualisering en (3) tekstanalyse.

Joint Association of Classical Teachers, Reading Greek: text, Cambridge University Press, 2007, 289 pp. ISBN: 978052169851-1; Vocabulariumlijsten Grieks-Nederlands en grammatica worden ter beschikking gesteld van de studenten.

 

Evaluatieactiviteiten

Evaluatie: Griekse historische teksten B (B-KUL-F2CE7a)

Type : Partiële of permanente evaluatie met examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Schriftelijk


In de loop van het semester worden twee tussentijdse toetsen georganiseerd, die meetellen voor de eindevaluatie. Daarnaast is er een schriftelijk examen in de examenzittijd.

Studenten nemen verplicht deel aan alle deelevaluaties van het OPO om te kunnen slagen. Een student die niet deelneemt aan een onderdeel van het examen, krijgt een NA-score (=niet-afgelegd) voor het opleidingsonderdeel als geheel.

 

De eindevaluatie in de derde examenzittijd gebeurt enkel op basis van een schriftelijk examen.