Master in de industriële wetenschappen: elektromechanica (i.s.m. met UHasselt) (Diepenbeek)

Master of Science

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s kun je als (toekomstige) student o.a. het officieel studieprogramma raadplegen. 

Je vindt ook alles over toelatingsvoorwaarden en aanvullende opleidingen, detailinformatie over de opleidingsonderdelen, je uurrooster per week …

Ben je toekomstig student?

Het programma op Campus Diepenbeek is een gezamenlijk programma van KU Leuven en UHasselt. Om die reden ziet de opleiding industriële wetenschappen op deze campus er iets anders uit. Je vindt alle informatie over deze opleiding op de website van de UHasselt en op de pagina van de master in de industriële wetenschappen: elektromechanica. 

 

Deze masteropleiding brengt de student op een gevorderd niveau van kennis en competenties, eigen aan het wetenschappelijk functioneren in het algemeen en in het bijzonder op het domein van de ingenieurswetenschappen in de vakgebieden verbonden met de elektromechanica. Hij/zij beschikt over de nodige creativiteit om technologische en -wetenschappelijke principes te gebruiken voor het kwaliteitsvol ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van apparaten, machines en onderdelen hiervan, en voor het optimaliseren en automatiseren van industriële processen. Hij/zij is bekwaam om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Hij/zij houdt daarbij rekening met economische randvoorwaarden, bedrijfskundige implicaties en ethische aspecten. Hij/zij kan functioneren in een team en is in staat verantwoordelijkheid op te nemen.

De afgestudeerde is in staat om de verworven wetenschappelijke kennis autonoom toe te passen in een brede maatschappelijke context en beschikt over de nodige organisatorische vaardigheden om leidinggevende functies te bekleden.

De afgestudeerde verwerft de beroepstitel van industrieel ingenieur. Deze opleiding is een initiële masteropleiding die je voltijds of deeltijds kunt volgen op de campussen te Geel, Gent, Leuven, Brugge, Sint-Katelijne-Waver en Diepenbeek. Elke campus profileert zich binnen een specifiek onderzoeksdomein en beschikt over hightechlaboratoria om onderzoek in dat domein te verrichten.

Dit programma wordt gezamenlijk door UHasselt en KU Leuven aangeboden. Meer informatie (incl. de leerresultaten) vind je op de website van UHasselt.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?
Rechtstreeks:
Na toelating:
Toelating mits het volgen van een voorbereidings- of schakelprogramma of een verkorte bachelor: