Master in de industriële wetenschappen: bouwkunde (i.s.m. UHasselt) (Diepenbeek)

Master of Science

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s kun je als (toekomstige) student o.a. het officieel studieprogramma raadplegen. 

Je vindt ook alles over toelatingsvoorwaarden en aanvullende opleidingen, detailinformatie over de opleidingsonderdelen, je uurrooster per week …

Ben je toekomstig student?

Het programma op Campus Diepenbeek is een gezamenlijk programma van KU Leuven en UHasselt. Om die reden ziet de opleiding industriële wetenschappen op deze campus er iets anders uit. Je vindt alle informatie over deze opleiding op de website van de UHasselt en op pagina van de master in de industriële wetenschappen: bouwkunde. 

Deze masteropleiding brengt de student op een gevorderd niveau van kennis en competenties, eigen aan het wetenschappelijk functioneren in het algemeen en in het bijzonder op het domein van de ingenieurswetenschappen in de vakgebieden verbonden met de bouwkunde. In de afstudeerrichting bouwkunde ligt de nadruk op gebouwen en infrastructuurwerken. Zowel ontwerpprocessen als uitvoeringstechnische aspecten komen uitgebreid aan bod. In de afstudeerrichting landmeten verwerft de student de competenties om het beroep van zelfstandige landmeter-expert uit te voeren, krijgt hij/zij een degelijke opleiding in geomatica en een stevige bouwkundige vorming.

De afgestudeerde is in staat om de verworven wetenschappelijke kennis autonoom toe te passen in een brede maatschappelijke context en beschikt over de nodige organisatorische vaardigheden om leidinggevende functies te bekleden.

De afgestudeerde verwerft de beroepstitel van industrieel ingenieur. Deze opleiding is een initiële masteropleiding die voltijds of deeltijds gevolgd kan worden op de campussen te Gent, Brugge, Sint-Katelijne-Waver en Diepenbeek. In Brugge, Sint-Katelijne-Waver en Diepenbeek studeer je af in bouwkunde. In Gent kun je kiezen tussen de afstudeerrichtingen bouwkunde of landmeten. Elke campus profileert zich binnen een specifiek onderzoeksdomein en beschikt over hightechlaboratoria om onderzoek in dat domein te verrichten.

Dit programma wordt gezamenlijk door UHasselt en KU Leuven aangeboden. Meer informatie (incl. de leerresultaten) vind je op de website van UHasselt.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?
Rechtstreeks:
Na toelating:
Toelating mits het volgen van een voorbereidings- of schakelprogramma of een verkorte bachelor: