Master in de interieurarchitectuur (Gent)

Master of Science

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s kun je als (toekomstige) student o.a. het officieel studieprogramma raadplegen. 

Je vindt ook alles over toelatingsvoorwaarden en aanvullende opleidingen, detailinformatie over de opleidingsonderdelen, je uurrooster per week …

Ben je toekomstig student?

Neem dan zeker eerst een kijkje op de pagina van de master in de interieurarchitectuur.

Je leest er alles over

- Inhoud van de opleiding

- Beginprofiel

- Toekomstmogelijkheden

- Infomomenten & brochures

- Je campus

- ...

Kennis en inzicht

De student is in staat om inzicht te verwerven in de nieuwste kennis binnen het vakgebied van de interieurarchitectuur. Hij/zij kent de basisbegrippen van recht en bedrijfsbeheer en is in staat die toe te passen in concrete situaties.

Analyseren

De student kan een complex probleemveld binnen de discipline van de interieurarchitectuur begrijpen en ontwarren (analyseren en differentiëren) en een gefundeerde, scherpzinnige positie innemen tegenover (de deelcomponenten van) het gestelde probleem.

Kritisch reflecteren

De student kan zelfstandig redeneren over verschillende aspecten van de interieurarchitectuur, waaronder bouwtechnieken, humane wetenschappen, ontwerpstrategieën en de basisbegrippen van recht en bedrijfsbeheer. Hij/zij kan kritisch reflecteren over een eigen onderzoek en ontwerp(proces) of dat van peers (medestudenten, vakgenoten).

Onderzoeksvraag en ontwerpstrategie ontwikkelen

De student kan verworven kennis uit de verschillende deelgebieden van de interieurarchitectuur (humane wetenschappen, bouwtechnieken, recht en ondernemen) synthetiseren met het oog op het ontwikkelen van een ontwerpstrategie. Hij/zij neemt hierbij een zelfstandige, kritische en onderzoekende houding aan.

Ontwerpen

De student kan verworven kennis en inzichten toepassen in een synthetiserend en persoonlijk ontwerp dat een antwoord geeft op een complexe probleemstelling en dat blijk geeft van een exploratief-artistieke invalshoek. Hij/zij gaat hierbij inventief om met materialen en technieken.

Expliciteren
De student kan zijn/haar onderzoek(proces) en ontwerp(proces) en op een onderbouwde manier communiceren en verdedigen. Hij/zij hanteert hierbij de gepaste expressiemethode, afgestemd op de doelgroep.

Professioneel handelen

De student kan continu zijn/haar kennis en vaardigheden uitbreiden. Hij/zij kan werken in een creatieve, multidisciplinaire en interculturele context en neemt daarbij een kritische, onderzoekende houding aan.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk
Bestand PDF document Blauwdruk_MA_Interieurarchitectuur.pdf

COBRA 2019-2023
Bestand PDF document Cobra-fiche_MA_Interieurarchitectuur.pdf

COBRA 2015-2019
Bestand PDF document COBRA-fiche_master_Interieurarchitectuur.pdf
Bestand PDF document COBRA-fiche_MA_Interieurarchitectuur.pdf

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?
Rechtstreeks:
Toelating mits het volgen van een voorbereidings- of schakelprogramma of een verkorte bachelor: