Bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen (Leuven)

Bachelor of Science

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s kun je als (toekomstige) student o.a. het officieel studieprogramma raadplegen. 

Je vindt ook alles over toelatingsvoorwaarden en aanvullende opleidingen, detailinformatie over de opleidingsonderdelen, je uurrooster per week …

Ben je toekomstig student?

Neem dan zeker eerst een kijkje op de pagina van de bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen.

Je leest er alles over

- Inhoud van de opleiding

- Beginprofiel

- Toekomstmogelijkheden

- Infomomenten & brochures

- Je campus

- ...

Opleidingsspecifieke leerresultaten:

1  Grondige kennis en inzicht hebben in de basiswetenschappen, met name wiskunde, fysica, biologie en chemie.

2  Grondig inzicht hebben in de methoden voor het schematiseren en modelleren van processen of systemen; de vaardigheid hebben om systemen mathematisch te beschrijven en problemen op te lossen in de toepassingsdomeinen van biologische wetenschappen. (Programmeren en systeemanalyse)
  
3  Elementaire kennis hebben van bio-economie en bedrijfsbeheer.

4  Algemene kennis hebben van de verschillende toepassingsdomeinen van biologische wetenschappen in een historisch, maatschappelijk en toekomstgericht perspectief. Die domeinen omvatten de biologische productiesystemen, de verwerking van de output van de biologische productiesystemen tot levensmiddelen of biochemicaliën en het beheer en herstel van de natuurlijke omgeving.

5  Adequate kennis, inzicht en vaardigheden hebben in analysetechnieken en onderzoeksmethodes binnen het domein van de toegepaste biologische wetenschappen, inbegrepen statistische dataverwerking.

6  Systeem- en toepassingsgerichte kennis, inzicht en ingenieursvaardigheden hebben op een meer gevorderd niveau binnen een specifiek toepassingsdomein van de toegepaste biologische wetenschappen.

7  Binnen een afgelijnd kader een probleemstelling formuleren en onder begeleiding een ingenieursproject plannen en uitwerken, met aandacht voor de technische en maatschappelijke randvoorwaarden.

8  Blijk geven van een onderzoeksattitude: nauwkeurigheid, kritische reflectie, wetenschappelijke en technische nieuwsgierigheid, verantwoording van gemaakte keuzes, en wetenschappelijke integriteit.

9  Doelgericht wetenschappelijke en technische informatie opzoeken, evalueren en verwerken, en er correct naar refereren.
  
10  In staat zijn om resultaten van technisch en wetenschappelijk werk zowel schriftelijk, mondeling als grafisch correct en duidelijk te communiceren.

11  Zowel zelfstandig als in team functioneren in verschillende rollen en inzicht hebben in het eigen functioneren; medeverantwoordelijkheid opnemen voor het bepalen en behalen van de doelstellingen van het team.

12  Filosofisch benaderen van een maatschappelijk relevant thema met aandacht voor technische, economische, humane en duurzaamheidsaspecten.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk
Bestand PDF document Blauwdruk_Bachelor in de bio-ingenieurswetenschappen.pdf

COBRA 2019-2023
Bestand PDF document COBRA-fiche_BA_bio-ingenieurswetenschappen.pdf

COBRA 2015-2019
Bestand PDF document COBRA-fiche_BA_bio-ingenieurswetenschappen.pdf

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?
Rechtstreeks:
Na toelating:
Toelating mits het volgen van een voorbereidings- of schakelprogramma of een verkorte bachelor: