Master in het toerisme (Leuven e.a.)

Master of Science

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s kun je als (toekomstige) student o.a. het officieel studieprogramma raadplegen. 

Je vindt ook alles over toelatingsvoorwaarden en aanvullende opleidingen, detailinformatie over de opleidingsonderdelen, je uurrooster per week …

Ben je toekomstig student?

Neem dan zeker eerst een kijkje op de pagina van de master in het toerisme.

Je leest er alles over

- Inhoud van de opleiding

- Beginprofiel

- Toekomstmogelijkheden

- Infomomenten & brochures

- Je campus

- ...

DE OPLEIDING MASTER IN HET TOERISME HEEFT DE VOLGENDE LEERRESULTATEN:

KENNIS EN INZICHT
1.  Beschikken over grondige kennis van het toeristische fenomeen en inzicht in toeristische ontwikkelingsprocessen.
2.  Beschikken over verdiepende kennis van alle voor het toerisme relevante disciplines en inzicht hebben in het hedendaagse onderzoek in de toeristische wetenschappen.

TOEPASSEN KENNIS EN INZICHT
3.  Beschikken over een grondige kennis van en het hebben van voldoende inzicht in complexe, multidisciplinaire en globale toeristische problemen.
4.  Kunnen doorgronden, met behulp van de specifieke vaardigheden, van de complexiteit van het multidimensionale toeristische systeem van plaatsen, bedrijven, consumenten, overheidsinstellingen en lokale bevolkingen, en dit daarna begrijpen, analyseren, en vertalen in beleid.
5.  Analyseren, vanuit maatschappelijke, economische, bedrijfskundige, geografische en milieukundige invalshoek, en vervolgens situeren van de impact die het toerisme heeft op verschillende ruimtelijke schaalniveaus en zowel in een publieke als in een private context.

OORDEELSVORMING
6.  Beschikken over het vermogen om kritisch te oordelen, ook over het eigen functioneren, in een dynamische en complexe omgeving die inherent is aan het toeristische fenomeen.
7.  Het in staat zijn om een kritische visie te formuleren betreffende het toeristische studiedomein en de hieraan gelieerde domeinen, zoals sociale, culturele, juridische, politieke, geografische en (bedrijfs-)economische domeinen.
8.  Het kunnen begrijpen van de verschillende factoren die verantwoordelijk zijn voor de globale dynamiek in het toerisme en in staat zijn om op basis hiervan op een originele en creatieve manier innovatieve toekomstvisies en adequate oplossingen te ontwikkelen.
9.  Het in staat zijn om de toeristische bestemming op een geïntegreerde manier te interpreteren in al haar verschillende dimensies, en deze dan op basis van deze interpretatie de bestemming als systeem te kunnen ontwikkelen, te branden en te managen.
10.  Zelfstandig kunnen inschatten van de morele en ethische kwesties die aan toerisme zijn verbonden en die in verband kunnen brengen met de duurzaamheid van de toeristische ontwikkeling en anderzijds verwerken in een duurzaamheidstrategie van een toeristische onderneming of organisatie.

COMMUNICATIE
11.  Over de nodige attitudes en vaardigheden beschikken om in teamverband te participeren in een multidisciplinaire en internationale professionele omgeving. Juist door het interdisciplinaire karakter van de opleiding in staat zijn een wezenlijke rol te vervullen in organisaties die werkzaam zijn in het toerisme of in een aan toerisme gelieerde activiteit.
12.  Als individu of als lid van een (multidisciplinair) team kunnen bijdragen aan het ontwerpen van vernieuwend en duurzaam toeristisch beleid evenals meehelpen dit beleid voor en binnen toerisme gelieerde (overheids-)instellingen te implementeren.
13.  Een beargumenteerd standpunt kunnen innemen en dit mondeling kunnen verdedigen tegenover peers en experts alsook schriftelijk communiceren naar het brede publiek.
14.  Zowel in het Nederlands als het Engels en zowel schriftelijk als mondeling kunnen rapporteren, communiceren en presenteren, rekening houdend met de deontologische gedragsregels.

LEERVAARDIGHEDEN EN VORMINGSDOELEN
15.  In staat zijn om autonoom kennis te verwerven, onderzoek te doen en wetenschappelijke problemen aan te pakken, met aandacht voor originaliteit en creativiteit.
16.  Beschikken over de vaardigheden om zich op de hoogte te kunnen houden van de recente internationale ontwikkelingen in het vakgebied en de wetenschap in het algemeen.

DE MASTERS IN HET TOERISME BEHEERSEN VOLGENDE AANVULLENDE LEERRESULTATEN:
17.  ONDERZOEK: Beschikken over verbredende kennis en vaardigheden die van toepassing zijn op de verschillende kwesties die relevant zijn voor het toeristische onderzoek.
18.  PROFESSIONEEL: Beschikken over verbredende kennis en vaardigheden die van toepassing zijn op het professionele toeristische bedrijfsleven.

DE OPLEIDING MASTER IN HET TOERISME HEEFT VERDER DE VOLGENDE VORMINGSDOELEN:

1.       Bereid en in staat zijn om deel uit te maken van de internationale wetenschappelijke gemeenschap.

2.       Bereid en in staat zijn om op een kritische wijze deel te nemen aan de maatschappelijke discussie omtrent duurzaamheid van toeristische ontwikkeling vanuit de eigen expertise in de relevante disciplines en het toeristische wetenschapsdomein.

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk
Bestand PDF document Blauwdruk_MA_Toerisme.pdf

COBRA 2019-2023
Bestand PDF document COBRA-fiche_MA_SP_VP_Toerisme.pdf

COBRA 2015-2019
Bestand PDF document COBRA-fiche_MA_SP_VP_toerisme.pdf

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?
Rechtstreeks: