Master in de literatuurwetenschappen (Leuven e.a.)

Master of Arts

Wat vind je op deze webpagina?

Op deze pagina’s kun je als (toekomstige) student o.a. het officieel studieprogramma raadplegen. 

Je vindt ook alles over toelatingsvoorwaarden en aanvullende opleidingen, detailinformatie over de opleidingsonderdelen, je uurrooster per week …

Ben je toekomstig student?

Neem dan zeker eerst een kijkje op de pagina van de master in de literatuurwetenschappen.

- Inhoud van de opleiding

- Beginprofiel

- Toekomstmogelijkheden

- Infomomenten & brochures

- Je campus

- ...

OLR master in de literatuurwetenschappen

1.  De student heeft een gevorderde kennis van de hedendaagse internationale literatuurwetenschap en is vertrouwd met de stromingen in het onderzoek en met belangrijke onderzoekstradities.

2.  De student heeft een gevorderd inzicht in de voornaamste literatuurwetenschappelijke onderzoeksmethodes en –technieken; is in staat die methodes en technieken kritisch te evalueren en te vergelijken; en kan ze toepassen in het eigen onderzoek.

3.  De student heeft inzicht in de culturele, talige, en methodologische diversiteit van bestaande onderzoekstradities en kan de eigen literatuurwetenschappelijke praktijk binnen die tradities situeren.

4.  De student kan vanuit de eigen expertises deelnemen aan internationale wetenschappelijke communicatie met onderzoekers uit andere internationale onderzoekstradities, en kan actief en kritisch deelnemen aan wetenschappelijke discussies met peers.

5.  De student is zich bewust van de complexiteit van literaire fenomenen en kan relevante literatuurwetenschappelijke problemen onderkennen en vertalen in relevante onderzoeksvragen.

6.  De student heeft een interdisciplinaire ingesteldheid die toelaat de bijdragen van andere, aanverwante wetenschapsdisciplines aan het literatuuronderzoek kritisch te evalueren en te integreren.

7.  De student kan de eigen onderzoeksresultaten doelmatig communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, en zowel voor een publiek van specialisten als in andere communicatiecontexten.

8.  De student heeft inzicht in de maatschappelijke en culturele rol van literatuur, literatuurwetenschappelijk onderzoek en wetenschappelijk onderzoek in het algemeen

9.  De student is in staat de vertaalslag te maken van de verworven onderzoeks- en communicatievaardigheden naar verschillende professionele en maatschappelijke contexten.

De webpagina over het Letterenprofiel bevat een gedetailleerd overzicht van de vormingsdoelen.

De Faculteit Letteren wil haar studenten tot zorgvuldige taalgebruikers en communicatoren vormen die nieuwsgierig en fijngevoelig in de maatschappij staan en met een open blik streven naar een grondig en genuanceerd begrip van maatschappelijke diversiteit en machtsverhoudingen; die zich bewust zijn van het belang van nuance en multiperspectiviteit in het maatschappelijke debat, zichzelf en de ander kritisch durven bevragen vanuit hun kennis van andere tijden en culturen en de weg kennen in de moderne kennis- en informatiemaatschappij.  

 

Kwaliteit van de opleiding

Hier vind je een overzicht van de resultaten van de interne kwaliteitszorgmethode COBRA.

Onderwijskwaliteit op het niveau van de opleiding

Blauwdruk
Bestand PDF document BLAUWDRUK_MA_ literatuurwetenschappen.pdf

COBRA 2019-2023
Bestand PDF document COBRA fiche_MNM Literatuurwetenschappen.pdf

COBRA 2015-2019
Bestand PDF document COBRRA fiche_Master in de literatuurwetenschappen (Leuven e.a.).pdf

Onderwijskwaliteit op het niveau van de universiteit


Meer info?